Fick så jag teg

I går kverulerade jag om att ingen hade tid för mig,i dag fick jag så jag teg 🤣
Jag började med att cykla med Peter och Affe i morse,köra i gång tvätten,ge Anna R TS,åka till Lilla C i stugan och äta lunch,åka hem och få besök av Annicka,vi åkte till skogen och hade massor av mys ♥️
Bägge barnen kom hem,middag lagades och tvätt hämtades upp och nu håller jag kväll 😊
Jag är enormt lyckligt lottad som har dessa otroliga människor i mitt liv,som ger lika mycket som de får ♥️ att få känna den genuina kärlek och tacksamhet från kvinnor jag älskar och beundrar är en ren lottovinst.
Vänskap är för mig väldigt viktigt,det är en relation att jobba för likväl som en kärleksrelation med en man.
Att få den där frågan om hur man egentligen mår,att få det där besöket som kräver någons tid,att få höra hur viktig man är,det gör skillnad ♥️
Jag jobbar hårt för bärande relationer av alla dess slag,men jag ger också upp när gensvar uteblir.
Många planer smids inför sommar och ledigheter och jag älskar varje minut av planerna, känslan av att få tillbringa 4 lediga veckor med mannen i mitt liv.
Jag tackar för en underbar söndag och tack till mina små själsfränder på olika vis ♥️
(null)

Mormors hand


När jag började förstå vem min mormor var så var hon redan jättegammal,det tänkte jag ju inte på då men när jag föddes var min mormor 70 år och när hon dog 85 år gammal så var jag 15 år.
Hon var den tidens mormor,född 1900 och hade jobbat hårt som bl.a. kokerska,ingen kunde laga köttbullar som Helga Löfgvist,det minns jag tydligt.
Hon var en tant,med poplinklänningar och fotriktiga skor,hon hade inget jag kunde leka med hemma hos henne och jag och brorsan satt bara rätt upp och ner i en soffa och glodde när vi var hos mormor i Norrhult.
Jag åkte förbi där i höstas när jag och Lilla C åkte på minisemester och av hennes hus fanns intet.
Jag vet inte om jag någonsin fick en kram av henne,kanske på julafton när jag tackade för de egenstickade vantarna med för kort tumme som jag fick varje jul.
Jag minns ingen varm hand som klappade mig på kinden,jag minns goda köttbullar och doften av instängdhet i hennes hem och tydligen hade jag bajsat i hennes hatt när jag var något år gammal,men det minns jag inte dock 😆 jag minns också att jag och brorsan åkte den gula rälsbussen till henne ibland från Växjö,det var spännandeoch ca 4 mil.
Helga adopterade min mamma när hon var närmare 50 och på 40 talet var uppenbarligen inte handledningen uppfunnen.
Jag minns ännu mormors telefon nummer 0474-40618,hon svarade alltid med hennes hela nummer nämligen 😊
Jag vill att Disa ska minnas sin mormors hand som varm och trygg,en hand som torkar hennes tårar,klappar henne,stryker henne lätt över ögonbrynen och som lyfter upp hakan när den är nere.
Disas (ena)mormor (jag) är 48 år gammal,lika omogen som hon och med en nyfikenhet på vem hon kommer bli,jag ska svara på alla hennes frågor och jag ska lära henne alla skämt jag kan ♥️ jag ska bli en mormor som doftar trygghet och brända kanelbullar ♥️
Kram
(null)

En födelsedag med kvalitet

I går skulle min mamma fyllt år,det kändes för det mesta som en vanlig dag,men datumet är ju inristat såklart,jag firade dig genom att umgås med min dotter och mitt barnbarn ♥️
Tänk om vår relation varit smärtfri och enkel och om du fått leva,så hade vi kunnat sitta i Helsingborg på en restaurang 4 generationer och firat din 74 års dag.
Jag orkade inte heller ta tag i hur min far och bror mådde i går,jag önskar ibland att allt inte hängde på mig,jag satt inte och väntade på att någon skulle höra av sig för att fråga om det var en jobbig dag,jag förväntar mig inte så mycket helt enkelt.
Jag åkte helt enkelt ifrån det jobbiga och komplexa och umgicks i stället med Nikki och lilla Disa,en underbar unge som jag fick ha för mig själv,en snackig,babblig,envis,bestämd och skrattande ung dam som växlade mellan allt detta hela tiden 😆🤪🤪
Mysig kvalitetstid 😊♥️ jag körde hemåt framåt kvällningen,fylld med kärlek😍
Solen skiner i dag och jag funderar på att göra något kul,men har ingen att göra det med så jag får helt enkelt umgås med mig själv... DET kallar jag kvalitet ✌🏽🤣
Nu önskar jag alla födelsedagsgrisar,lösdrivare,helgarbetare och ni andra en fantastisk Lördag 🍦🌞
(null)
(null)

(null)

Kanske var det bara akustiken

Om ett par dagar skulle du fyllt 74 år om du levt,jag kan inte påstå att jag ligger i fosterställning och gråter men jag skänker dig en tanke,jag höll din hand kvällen innan du dog och det känns bra.

 
Jag borde vilja gråta hysteriskt och fråga Gud varför han tog dig på detta hemska vis,men jag tror på något märkligt sätt att han har tagit hand om dig,han kommer förklara min frånvaro på ett sätt som jag inte tror du förstod när du levde i det på jorden. Du älskade att vistas i kyrkor,du fann ett lugn där sa du,jag tror dig,på samma sätt som jag finner frid vid havet så fann du din frist i kyrkan.
 
Jag tror nog inte du var troende utan att du kände dig accepterad där,trots alla synder du fick leva med så tror jag att du kände att där var det okej att vara en trasig själ,att du kände närvaron av något stort och förlåtande.
 
Kanske har jag fel,kanske tyckte du bara om akustiken.
 
I vilket fall som helst så hoppas jag du får en fin födelsedag och träffar du Peter,du vet han som spelade på mitt bröllop,så hälsa från mig och be honom sjunga något av Vikingarna,då tror jag du blir glad!
 
Ha den äran mamma!
 
Lotta