Strandmänniskor!

Det finns verkligen olika sorters strandmänniskor...de som är effektiva och bara har solstol och nödvändig dricka med sig...kanske en bok och Ipod.

Familjen med många barn som har kylväska,solstolar,parasoll,vagn,bollar,håvar,puffar,ombyten,solkräm,badring osv osv...de är på helspänn hela tiden och har en unge på varje ände av stranden...mannen läser tidningen i en bekväm solstol och kvinnan smörjer in,blåser bort det onda,ser den tultande 1 åringen stoppa sand i munnen och desperat försöker skölja den lilla munnen med vatten,hon fixar lunch till de större barnen medan mannen med en grymtning har mage att beklaga sig över hettan och tar sig ett dopp medan barnen skriker Pappaaaaa...vi vill också bada!!!

Familjen med en Pappa som tar allt ansvar för att kvinnan inte är med...kanske migrän,kanske på jobbet,kanske har fått en ledig dag...vem vet?
Pappan har med sig för lite av allt och går efter någon timme.

Folk som jag som har en halvstor son som kan simma men ännu inte ger sig ut på långfärder i vattnet utan stannar vid bryggan...jag har med mig massor av dricka,solkräm och goa bullar,givetvis går vi regelbundet till glasskiosken och jag har kvällsposten och en skvallertidning med mig....jag bistår med plåster till familjen bredvid som har glömt och som är evigt tacksamma....sån är jag...den ultimata strandmänniskan.

Jag har såklart en bekväm solstol och jag pratar med småbarn som tultar förbi...behöver Mamma eller Pappa gå på toa så passar jag gärna den lilla/e en stund,för småfolk det har jag svårt att stå emot =) de kommer med sandfulla munnar och halvdöda spindlar i handen och ber mig titta fascinerat och det gör jag....jag är fascinerad över hur snabbt tiden gått och hur längesen det var som mina barn hade sand i alla veck och hur längesen det var jag kom hem med väskan fylld med stenar och snäckor,sand och kryp.

Jag saknar den tiden....men jag njuter av den tiden jag har nu...en 9 åring och en 15 åring,som är världens finaste och bästa barn......mina små strandmänniskor!

Lotta

Brown and white =)

Efter 6 timmar på stranden med mycket bad och sol är jag nu rätt brun,Emil och Kicki var med och sen mötte vi ett par andra vi kände som satt med oss...jag var i säkert 10 gånger och svalkade mig och det är nog en 20 grader i havet.

Det blir grillat i kväll med stekt potatis och sås och en fräsch sallad till det....Marcus är här hos oss för han jobbar för Uffe med deras pool och han är rätt svettig efter många timmar i stekhet sol.

Tar kanske lite bilder senare i kväll och lägger upp....om ni vill se en vit och brun randig Lotta vill säga =)
Ciao!

Lotta

En fullspäckad dag!

Allt gick som planerat i dag,Liam blev klippt och Nikkis läkarbesök gick strålande,vi åt lunch sen på Santa Lucia i Höllviken hon och jag men det var ingen höjdare tyvärr..oljig och flottig pasta....bläärk!

Nä,Penne Italiano kunde de inte laga och inte Spaghetti bolognese heller som dessutom var utan spaghetti,i stället fick Nikki Penne...inte riktigt samma sak tyckte hon =(

Nu har jag tränat och hämtat Liam och nu ska jag inte göra mer i dag förutom att fixa lite middag sen.

Ha det bra!

Lotta

Vilken underbar början på semestern!

Solen skiner och det är varmt ute och jag har suttit i telefon i över en timme nu för att få en tid till Nikki för ett kvinnligt problem(ja ni fattar)....till slut gick det på en privatklinik i Höllviken!

Jaja...så är det bara och det ska kollas så det blir nog bra till slut =)

Klipptid för Liam står på schemat och sen läkartid för Nikki efter det så stranden får nog vänta idag verkar det som,eller får det  bli ett kvällsdopp i stället,det ska inte underskattas.

Magnus jobbar en vecka till sen har han 2 veckors semester och vi drar till Stockholm vecka 29 och det ska bli så skönt och mysigt,hela familjen tillsammans utan kompisar som ska med och vi får låna mina svärföräldrars stora komfortabla bil så körningen blir inga problem.

Jag är löjligt exalterad inför Gröna Lund och jag undrar om jag ska våga åka den där nya hiskeliga saken Insane,heter den tror jag,men jag tror nog inte det,jag gillar traditionella berg och dalbanor,tur att Tomas barn ska med så Nikki har nån att åka med =)

Vi ska troligtvis ta en kryssning till Åland också och förhoppningsvis hinna med en middag i Uppsala.

Nähä ni gott folk,nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sticka ut huvudet genom fönstret och se om Cina är ute och fikar.
Ha det så bra så länge =)

Lotta
 Puss på er !