Strandmänniskor!

Det finns verkligen olika sorters strandmänniskor...de som är effektiva och bara har solstol och nödvändig dricka med sig...kanske en bok och Ipod.

Familjen med många barn som har kylväska,solstolar,parasoll,vagn,bollar,håvar,puffar,ombyten,solkräm,badring osv osv...de är på helspänn hela tiden och har en unge på varje ände av stranden...mannen läser tidningen i en bekväm solstol och kvinnan smörjer in,blåser bort det onda,ser den tultande 1 åringen stoppa sand i munnen och desperat försöker skölja den lilla munnen med vatten,hon fixar lunch till de större barnen medan mannen med en grymtning har mage att beklaga sig över hettan och tar sig ett dopp medan barnen skriker Pappaaaaa...vi vill också bada!!!

Familjen med en Pappa som tar allt ansvar för att kvinnan inte är med...kanske migrän,kanske på jobbet,kanske har fått en ledig dag...vem vet?
Pappan har med sig för lite av allt och går efter någon timme.

Folk som jag som har en halvstor son som kan simma men ännu inte ger sig ut på långfärder i vattnet utan stannar vid bryggan...jag har med mig massor av dricka,solkräm och goa bullar,givetvis går vi regelbundet till glasskiosken och jag har kvällsposten och en skvallertidning med mig....jag bistår med plåster till familjen bredvid som har glömt och som är evigt tacksamma....sån är jag...den ultimata strandmänniskan.

Jag har såklart en bekväm solstol och jag pratar med småbarn som tultar förbi...behöver Mamma eller Pappa gå på toa så passar jag gärna den lilla/e en stund,för småfolk det har jag svårt att stå emot =) de kommer med sandfulla munnar och halvdöda spindlar i handen och ber mig titta fascinerat och det gör jag....jag är fascinerad över hur snabbt tiden gått och hur längesen det var som mina barn hade sand i alla veck och hur längesen det var jag kom hem med väskan fylld med stenar och snäckor,sand och kryp.

Jag saknar den tiden....men jag njuter av den tiden jag har nu...en 9 åring och en 15 åring,som är världens finaste och bästa barn......mina små strandmänniskor!

Lotta